FELSZÍN
Andrási Edina keramikusművész és Kusnyár Eveline festőművész kiállítása

MEGNYITÓ: 2017. december 12. kedd 18 óra

A kiállítást megnyitja: Fazekas Ildikó design- és művészetmenedzser
A megnyitón Baky Dani zenél

A képző - és iparművészet határterületén alkotó Andrási Edina legújabb munkái a Fénylepények, melyek forma és anyagkísérletek révén létrejött világító porcelán szobrok. Munkái egyik jellegzetessége, az anyagukra vonatkozó megtévesztő hatás. A papír és a porcelán ötvözésének köszönhetően, vékony és átlátszó porcelánformákat épít, melyek megjelenése egy lágy és hajlékony anyagot feltételez, így keltve konfliktust a látvány kézenfekvő és ésszerű magyarázata között.
A munkák személyes indíttatását képezik a művész saját testén megtapasztalt formai, minőségi változások, melyek a várandósság témaköréhez kapcsolódnak. A rogyadozó formák tehetetlenséget idéző hangulatát, a belsejükben lévő fény keltette pozitív asszociációk oldják fel.

Kusnyár Eveline legfrissebb , hímzett képeinél a különböző rétegek kapcsolatával kísérletezik. Fotókat és festményeket egészít ki varrással. A fonal minden esetben megváltoztatja a kép eredeti mondanivalóját, új jelentést rak hozzá. Nem elhanyagolható azonban a varrás képre gyakorolt rombolása sem.

Megtekinthető 2017. december 22-ig a Galéria nyitva tartási idejében: hétfőtől-péntekig 13 és18 óra között

Mutasd az asztalod, én megmondom!
Újabb asztalmustrával jelentkezik munkaPAD rovatunk, melyben bemutatjuk hol és hogyan dolgoznak tagjaink, elmesélik és megmutatják hol lesz az ötletből terv, a tervből tárgy, termék, alkotás, és ehhez a folyamathoz mi minden egyéb társul még.

Válaszadó: Máder Barnabás – porcelántervező művész

Mikor tudsz a legjobban dolgozni? Melyik napszak a legtermékenyebb számodra?
Este és éjszaka. Ekkor mindenki más alszik, vagyis nyugalom van, nem csörög a telefon és nincs semmi, ami kizökkentene a munkából. Főleg, hogy a telefon például mindig akkor tud megszólalni, amikor éppen könyékig gipszes, vagy agyagos vagyok, vagy éppen köt a gipszem és akkor minden percet ki kell használni a gyors munkához.

Melyik a tervezés-kivitelezés során legtöbbet használt tárgyad?
A tervezéshez a hagyományos módszert használom, vagyis a rajzok és főleg a szakrajzok ceruza, vonalzó és körző segítségével készülnek. Ha bonyolultabb íveket, vagy nagyon összetett dolgokat kell szerkeszteni, akkor néha marad a számítógép.
Kivitelezéshez a legtöbbet használt szerszámaim a citlingek, vagyis vékonyabb-vastagabb fémlapok, amikből van egy nagy halom és minden munkafolyamathoz, mozdulathoz megvan a kedvencem.

Mi inspirál leginkább?
Ez nagyon megfoghatatlan. A válasz tömören talán annyi, hogy bármi. Napi apróságok, egy-egy felfedezett részlet, vagy gyakorlati probléma. Volt már olyan is, hogy a politika adta az alapötletet. És nem hagyhatom ki a diákjaimmal való munkát, ahol szintén történnek inspiráló dolgok. Művésztelepen pedig a hangulat, az ott lévő kollégák, beszélgetések, hallgatások.

Melyik serkentőszer csúszik jobban munka mellé: kávé vagy tea? Esetleg rum?
Kávé és tea is előfordul. Kávé csak tejjel, tea pedig magában, cukor nélkül. Alkoholos pedig esetleg a befejezés után, ünneplésnek.

Hogyan és mi által tudsz továbblendülni, ha elakadtál egy folyamat során?
Ilyenkor szünetet kell tartani. Szemlélődni, csak nézegetni a munkát, vagy esetleg félretenni és valami teljesen mással foglalkozni. Időt szoktam adni a problémának, hogy letisztuljon, addig nem érdemes erőltetni a folytatást, amíg nincs minden részlet végiggondolva. Van, hogy öt-tíz perc elég, de olyan is előfordul, hogy napokat, vagy akár heteket kell rászánni a tisztázásra.

Hallgatsz-e zenét, esetleg rádiót munka közben? Ha igen, mit? Ha nem, akkor?
Általában rádiózni szoktam, beszélgetős adót hallgatok, ahol sok kultúra, tudomány s némi politika is napirenden van. Persze, ha belemélyülök, akkor fogalmam sincs, hogy éppen mi szól. Néha szoktam direkt zenét választani a munkához, főleg tervezéshez, vagy a gép előtt ülős dolgokhoz, ekkor mindig az adott hangulathoz szoktam választani.

Mi hiányzik leginkább az asztalodról, hogy jobban menjen a munka? Minek örülnél igazán?
Ugyan az én területem egy tradicionálisan manuális szakma, de azért egy 3d nyomtatót el tudnék képzelni az asztalom sarkán, vagy inkább mellette. Izgalmas dolgokat lehetne művelni vele, s azt gondolom, hogy a napi munkában is meg lehetne találni a szerepét, habár azt gondolom, hogy sok olyan dolog van, amit inkább nekiállnék megcsinálni a hagyományos módon, minthogy a számítógép előtt pötyögjek, hogy aztán nyomtathassak, mivel nem vagyok biztos benne, hogy gyorsabb volna. De ha már nagyot álmodhatok akkor talán lehetne kettő, egy gipsz nyomtatásához és egy agyaghoz. Na jó, ez már túlzás…

Továbbiak Barnáról és munkáiról:
www.maderbarna.hu

Október utolsó hétvégéjén A Shapes of Hungary - FISE szervezésében öt utánozhatatlan, innovatív magyar designer képviselte az országot a kontinens egyik legnívósabb vásárának, a Blickfangnak bécsi állomásán. Az Ausztria, Németország és Svájc közt ingázó grandiózus kiállítás- és vásársorozat évről évre a kontinens legígéretesebb designereit vonultatja fel.

A Shapes of Hungary 2013-ban Koós Daniella formatervező projektjeként a FISE égisze alatt azzal a céllal jött létre, hogy az összefogott designerek, belsőépítészek, bútorgyártók, öltözék- és ékszertervezők közös erővel érvényesülhessenek a nemzetközi piacon. A SoH csapata az utóbbi években többek között a London Design Week legfontosabb kiállításain (Tent, Designjunction) is kiválóan szerepelt, ahogy bécsi Blickfangon is már visszatérőként jelenik meg.

Kiállítóinkról kicsit bővebben:

Edőcs Márta

Márta hosszú utat járt be az építészeti üvegek tervezésétől az üvegtálakon keresztül az ezüsttel ötvözött üvegékszerekig, akinek munkái az európai piac mellett immár Amerikában és Japánban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A felszíni csillogásnál jobban érdekli a formában rejlő üzenet, így nem meglepő, hogy ritkán enged ki bármilyen munkafolyamatot a kezei közül. Üvegékszereit maga olvasztja, csiszolja és kombinálja ezüsttel, így téve őket végképp egyedivé.
www.martaedocs.hu

Goabora – Papp-Vid Dóra

Dóra a legkülönfélébb hazai és nemzetközi gyártóknak tervezett, mielőtt a tudatos divat jegyében megalapította volna a Goabora-t. A tervező doktori kutatásának területe az intelligens és új fejlesztésű alapanyagokra irányul, így sajátmárkás kollekciójának darabjai is mind környezetbarát, gyakran alternatív alapanyagokból, a lehető legkíméletesebb energiafelhasználással és minimális hulladék termelése mellett készülnek. A Goabora lazán illeszkedik a trendekbe, mivel a márka hitvallása, hogy egy-egy darabot tulajdonosa hosszú éveken át, változatlan komfortban viselhessen.

Koodform – Koós Daniella

Daniella saját márkája, a nemzetközileg is ismert Koodform az egyedi bútoroktól kezdve a legkülönfélébb ajándéktárgyakig bezárólag széles skálát fed le. A fiatal tervező munkáit a funkcionalitás mellett a trendeken túlmutató játékosság határozza meg, melyet tökéletesen ellensúlyoz, hogy a Koodform termékei sok esetben a társadalmat feszítő problémákra is igyekeznek érvényes válaszokat adni. 2016-ban a Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíjnak köszönhetően létrejött a Koodform gyermekeket célzó almárkája, a Kidform, melynek első, a fenntartható gyermekbútorokat fókuszba helyező kollekciója 2017-ben elnyerte a Határtalan Design Díjat.
www.koodform.com

Moringa – Molnár Réka

Réka nem hisz a száraz funkcionalitásban. A Moringa alapító-tervezőjének legfőbb célja, hogy olyan tárgyakat alkosson, melyek a használat során életre kelnek, változnak és ezáltal bennünket változtatnak meg. Különféle lakástextiljei és kiegészítői mellett hőérzékeny, játékos mintájú bögréivel Londonban már nagy sikert aratott, magyar tervezőként szinte egyedülálló módon negyedik alkalommal lesz jelen a Blickfangon.
www.moringa.hu

YOZA – Józsa István

István szobrász édesapja révén gyermekkorától szívta magába a fémalakítás és famegmunkálás praktikáit, melyeket a MOME formatervező szakán tökéletesített. A YOZA márka alapítója számára az alkotás az anyaggal való kísérletezéssel kezdődik, mindent felülíró értéknek pedig az időtlen modernséget tartja, mely rendre visszaköszön küllemre légies, mégis hihetetlenül stabil alkotásaiban. A YOZA minimalista és gyakran szabadon alakítható bútorcsodái egyaránt merítenek a japán origami technikákból és a gyémánt ihlette építészeti rácsszerkezetekből, így válva a letisztult irodák és otthonok ideális berendezésévé. A YOZA márka 2014-ben csatlakozott a Shapes of Hungary csapatához, melynek köszönhetően bútorai mára számos hazai külföldi designrajongó otthonának megbecsült darabjaivá váltak.
www.yoza.eu

A Shapes of Hungary csapatát elérhetitek a Facebook-on és az Instagramon is!

Megnyitó: 2017. november 21. kedd 18 óra

A kiállítást Baki Péter nyitja meg.

"Mióta megismerkedtem a fotográfiával, folyamatosan készítek egy olyan hosszú-hosszú sorozatot, melyben mélyebb érzéseimet próbálom meg kifejezni. Ezek a fotók nem feltétlenül konkrétan egymáshoz kapcsolódó képek, inkább érzések, hangulatok, elvont gondolatok leképzései. Az sem fontos mindig, hogy mikor és hol készültek, illetve, hogy mit ábrázolnak. Inkább önmagukon túlmutató, meditatív, intim "képversek", fotográfiába sűrített, szavak által sokszor megfogalmazhatatlan gondolatok, melyek a mindenről és a semmiről egyszerre szólnak.
Mostani kiállításomon ennek a sorozatnak újabb képeit mutatom be."

Megtekinthető: 2017. december 8-ig a Galéria nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig 13 és18 óra között

MONSTERA / MONSTER

Gondos Eszter textilművész és
Pál Anikó Orsolya öltözéktervező iparművész
kiállítása

A kiállítást F. dr. Dózsa Katalin művészettörténész nyitja meg
Megnyitó: 2017. november 2-án, csütörtökön 18 órakor

Megtekinthető 2017. november 17-ig 13-18 óra között

Gondos Eszter
Inspirációforrása a növény- és állatvilág. Célkitűzése mindig is a különleges természeti térformák leképezése volt, ehhez alternatív alapanyagokat használ, hagyományos technikákkal. A textiltervező tanulmányai során szerzett tudása segíti gondolatainak megjelenítését.

Pál Anikó Orsolya
Öltözékei a szabásvonalakkal való játékon, kísérletezésen alapulnak. A ruhákon finom rajzolatok, erezetek jelennek meg, melyeket a "Monsteradeliciosa", az az könnyező pálma karéjos, lyukacsos levelei ihlettek. Ezek határozzák meg az öltözék formáját és tagoltságát. Az öltözékekre a klasszikus, nőies és modern sziluettek keveredése jellemző, melyet az anyagválasztás is tükröz.

Öncélú polgárpukkasztás vagy zseniális design?
Avagy Starck - szkander egy citromfacsaróért

2017. november 3. péntek 18.00

Hetekkel ezelőtt kezdődött egy érdekes szakmai vita, mely számos, a design világát érintő kérdést feszegetett.
Olyan izgalmasnak és érdekfeszítőnek találtuk a beszélgetést, hogy szerveztünk rá egy beszélgetést. Építészek, belsőépítészek, bútortervezők, formatervezők, iparművészek, textiltervezők és ötvösök vesznek részt a beszélgetésben, melyben a következő kérdésekre keressük a válaszokat.

Funkcionalista avagy artisztikus legyen a design?
A formatervezés művészet, vagy inkább mérnöki munka?
Egy adott design feladatra csak a legletisztultabb, legtömörebb válasz adható, vagy létezhet-e olyan válasz, mely a formai megoldáson túl valamiféle extrém filozófiát, életérzést, mondanivalót sugall?
A kevesebb valóban több?
Képes-e egy alkotás komoly, filozofikus gondolatokat ébreszteni, ha minimalista, funkcionalista, avagy akkor, ha artisztikusabb, szélsőségesebb designt kommunikál? Lehetséges-e ez mindkét esetben?
Elfogadható-e egy tárgyon egy olyan formalizmus mely nem akadályozza ugyan a tökéletes használhatóságot, de formailag szükségtelen?
Vajon a Starck citromfacsaró ilyen? Avagy minden részlete indokolt?
Amennyiben egy problémát tökéletesen megoldunk egy jó formatervvel, az mennyiben mérnöki munka, és mitől lesz kreatív design? Avagy a kettő lehet ugyanaz?
Amennyiben egy problémát interpretálunk, átfogalmazunk, a magunk megközelítése szerint próbáljuk megoldani, vajon mennyire távolodunk el közben az adott problémától s mennyire közelítünk a mi belső világunkhoz? Vajon az egyik jobb vagy rosszabb a másiknál?
Vajon a funkcionalista megoldás jobban összpontosít a problémára, mint önmagunk kifejeződésére? Önmagunk kifejeződése talán a művészet lényege?
Kimondható-e, hogy egy funkcionalista alkotónak nem igazán fontos, hogy művésznek tekintsék?
Egyáltalán, művésznek kell-e lennie a designernek?

Miért jelent meg a Philippe Starck-féle designértelmezés?
A Starck előtti designer nemzedék miben volt más?
A változó világ hatása, vagy szimplán egy zseniről van szó?
Milyen gazdasági és politikai változások voltak a 80-as 90-es években, melyek a jólét és az életigenlő hedonizmus korát hozták el?

Starckról pontokban, mely témák szándékaink szerint a beszélgetés közben elemezhetőek.
Klasszikus művészet szeretete
Klasszikus művészet interpretálása
Starck-féle dadaizmus
Gyerekes naivitás és rácsodálkozás
Ösztönös vázlat és rajzok ereje
Ünnep és teatralitás
Frivolitás netalán obszcenitás?
Részletekre figyelés
Emberszeretet
Életszeretet
Starck mint moralista

Mi változott a 90-es évek óta a design értelmezésében?
Van-e létjogosultsága a mai, áttechnicizált világunkban egy artisztikus designszemléletnek?
Miért szorult vissza, manapság a Starck-féle extrémitásra építő design?
Vajon a jelen égető problémái, úgy mint a fenntarthatóság, az élelmezés, az ökoszisztéma változása, népvándorlás és hasonló traumák keresendők az okok között?
Hol van a helye ma egy alkotó embernek?
Mi a feladata ma egy alkotó embernek?
Van-e helye és létjogosultsága a Starck-féle extrém designfelfogásnak a mai világunkban?
Hogyan egyesítsük a jelenlegi világ alapvetően megoldásközpontú gondolkodását egy artisztikusabb designszemlélettel?

Az idei Design Párbaj résztvevőinek egy újabb kemény feladattal kellett megbirkózniuk az Design Hét hivatalos eseményén 2017. október 13-án.

A párbaj alapvetései röviden: a különböző alkotói területeket képviselő résztvevőkből sorsolással összeállt csapatoknak 3 óra áll rendelkezésre, hogy a helyszínen megismert feladatra közösen reagáljanak a megadott anyagok és eszközök felhasználásával.

A FISE Design Párbaj VI. résztvevői:
1. csapat - , Boleman Bence, Karaba Gábor, Papp Zsófia, Pasztorniczky Balázs,
2. csapat - Dévai Zoltán, Dobránszky Márk ,Elek Ágnes, Szeidl Dóra
3. csapat - Brada Hedvig, Horváth Renáta, Lőrincz Andrea, Nagy Klaudia
4. csapat - Fazekas Veronika, Hegedűs Klára Zsófia, Szőnyegi Zsófia, Vécsei Virág

Nekik kellett idén olyan tárgyat kreálniuk, amelyet a FISE frissen felvett tagjai kaphatnak ajándékul az egyesületi tagságuk megünneplésére és emlékezetessé tételére, és ennek átadási ceremóniáját is meg kellett komponálniuk! A megoldások során figyelembe kellett venni, hogy a tárgy kifejezze a friss belépők üdvözlését, és ezt követően egyfajta összetartozást, az egyesülethez tartozás unikalitását is. A megalkotásnál a csapatoknak figyelemmel kellett lennie arra, hogy a tárgy valamilyen formában megőrizhető, ugyanakkor a FISE valamennyi szakára felvett tag számára értelmezhető, értékelhető és szerethető legyen.

Valamennyi létrehozott ötlet maximálisan megfelelt a feladatban meghatározott feltételeknek, és nagyon izgalmas ötletek láttak napvilágot.
Az 1. csapat a FISE farsangra tervezte az átadást, melyen valamennyi friss tagnak kötelező a részvétel, és a kifejezetten egészségügyi tematikájú beöltözős eseményen a vezetőség tagjai adnák át a Mátrix-jelenetből is ismerős "kapszulát" némiképp kibővítve. A csapat által tervezett ajándék ugyanis egy 10 darabból álló kapszula-gyűjtemény, minden egyes szakhoz rendelve egy-egy, amely az adott szakhoz kapcsolódó anyagot: az ötvösöké fémreszelék, a grafikusoké grafitpor, a fotósoké a filmtekercs celluloid-darabkái, a textileseké szövet- és cérnafoszlányok... A nem kevés humort felvonultató ötlet azonban rámutat egyrészt a vidámság fontosságára és gyógyító hatására, másrészt a design világformáló szerepére is.
A 2 csapat olyan domborított felületű névjegykártya tartót alkotott meg, amelyet frottázs-mintaként használva, vagyis a felületére helyezett papírt ceruzával átsatírozva lehetne megadni az elérhetőségeket, ez a szándékosan visszafogott felület arra is ösztönözné az egymást nem ismerőket, hogy közelebb lépjenek egymáshoz. A tartó másik oldalán az átadási ceremónia városi játékának rendkívül igényesen megrajzolt térképrészlete szerepel.
A 3. csapat olyan hatszögletű, síkban és térben is sorolható, többféle anyagból kivitelezhető lapot álmodtak meg, amelynek a felülete a felvett tag szakága szerint identifikálható, ezzel is bemutatva, hogy a különböző szakok kapcsolódnak egymáshoz, és együtt adnak ki egy egészet.
A 4. csapat a tárgy fizikai megvalósulása helyett a ceremóniát helyezte a középpontba, olyan eseményt kitalálva, amelyben vetítés segítségével alkotnak meg egy új világot a belépők számára. A vetítés vizuális megjelenítéséhez használandó egyedi üveglapok számát a felvettek száma határozza meg, és az esemény végén mindenki választhat egyet közülük. Az üveglapokat tartó sín-rendszert dátummal ellátva az egyesület őrzi, így jelezve a kapcsolatot az egymást követő évek, valamint a tagok és az egyesület közössége között.

Az idei zsűri tagjai:
Dávid Attila Norbert ötvösművész, Fazekas Ildikó design- és művészetmenedzser, Kanics Márta textiltervező művész, Mascher Róbert DLA - a FISE elnöke

A szervezők: Buzás Andrea és Rejka Erika

A 2017-es Design Párbaj nyertes alkotását a 3. csapat készítette, velük jövőre egy csoportos kiállítás keretében találkozhattok újra!

Katalógusbemutató
Csatlakozz hozzánk a FISE fennállásának 35. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás finisszázsán, ahol bemutatjuk az egyesület tagjainak munkásságát tartalmazó, örökké böngészhető katalógusunkat, melyben reprezentatív gyűjtésben állítunk emléket az elmúlt 5 év csúcspontjainak, valamint mutatjuk be a FISE-t az érdeklődőknek.

Kerekasztal-beszélgetés
Az estet 18 órakor Bojár Iván András művészettörténész moderálásával, a költőnő, Karafiáth Orsolya, a közismert újságíró, Szily László, illetve Mascher Róbert DLA, formatervező, a FISE elnöke részvételével zajló kerekasztal-beszélgetés nyitja. A résztvevők az új FISE-katalógus, a benne felvonultatott remek alkotások kapcsán a fiatal művészek legújabb megmutatkozási lehetőségeit, valamint a pályakezdés, elhelyezkedés nehézségeit járják körül.

A Night in Nine Images Performance
Az esemény zárásaként egy egyszeri és megismételhetetlen performance során a FISE legtehetségesebb öltözéktervezői engednek betekintést legsikeresebb kollekcióikba. A bemutatóra Darvasi Dóra, Földi Kinga, Hegedűs Zsanett, Horváth Renáta, Kanics Márta, Madarász-Molnár Melinda, Molnár Mária Virág, Papp-Vid Dóra és Simon Judit egyaránt többszörösen díjnyertes, letisztult vagy éppen extravagáns, a legapróbb részletekig saját tervezésű darabokkal készül. A kilenc tervezőt összeköti a konceptuális szemléletmód, így öltözékeik is sokkalta inkább számítanak kibontott műalkotásoknak, modellekre öntött kiállítási tárgyaknak, mintsem a trendeknek kiszolgáltatott, mindennapi ruhadaraboknak.

A Design Hét Budapest keretein belül ingyenesen látogatható este alkalmával nemcsak az alkotókkal, résztvevőkkel való kötetlen beszélgetésre nyílik majd lehetőség, de a FISE-be való jelentkezés feltételeivel és a tagsággal együtt járó előnyökkel kapcsolatban is minden kérdésedre választ kaphatsz.

Az év legizgalmasabb és legmozgalmasabb időszaka következik, vagyis a Design Hét Budapest 2017!
Böngésszétek Ti is szorgosan a programokat, de kiválogattuk külön Nektek az összes eseményt, ahol találkozhattok velünk és a tagjainkkal!

FISE35 kiállítás, finissage /// október 9. hétfő
Helyszín: B32 Galéria és Kultúrtér
Katalógusbemutató / Kerekasztal-beszélgetés, vendégeink: Bojár Iván András művészettörténész, Karafiáth Orsolya költőnő, Szily László újságíró és Mascher Róbert, a FISE elnöke
A Night in Nine Images Performance
http://designhet.hu/2017/program/f35b32
https://www.facebook.com/events/907290106104217

ENTRY Vadonatúj design /// október 11. szerda 18.00
Helyszín: FISE Galéria
Előfordul, hogy egy karakteres alkotó új útra tér. Ezen a kiállításon jól ismert haza designerek váratlan, de páratlanul nagyszerű tárgyainak premierjét tekinthetik meg az érdeklődők.
http://designhet.hu/2017/program/enrty-vadonatuj-design
https://www.facebook.com/events/1951643631742072

FISE Design Párbaj VI. /// október 13. péntek 15.00
Helyszín: FISE Galéria
A már ismert szabályok szerint a helyszínen megismert feladatra kell a véletlenszerűen összesorsolt csapatoknak reagálniuk - megadott időkeretben és csak az adott alapanyagok és eszközök felhasználásával. Vigyázat: kreatív nagyfeszültség!
http://designhet.hu/2017/program/fise-design-parbaj-hatodszor

Rejka Erika, Nyitott Műhely /// október 14. szombat 12.00 - 18.00
Helyszín: FISE műhely
http://designhet.hu/2017/program/rejka-erika

Hidasi Zsófi, Nyitott Műhely /// október 14. szombat 14.00 és 16.00
Helyszín: Heinrich Alkotó Szint
http://designhet.hu/2017/program/zsofihidasi

Laokoon Design workshop /// október 12. csütörtök 16.00, 17.00 és 18.00
Helyszín: Laokoon Showroom
Szentirmai-Joly Zsuzsanstrongna alapító mozgószövetével ismerkedhetnek meg a jelentkezők
http://designhet.hu/2017/program/laokoon-design-workshop

Ékszerek Éjszakája Budapest III. "42 Karát" /// október 3. - 10.
Helyszín: K.A.S. Galéria
http://designhet.hu/2017/program/ekszerek-ejszakaja-budapest-iii-42-karat
https://www.facebook.com/events/1801343476824174

Hogyan készült? /// október 10. kedd 19.
Helyszín: Supermarket Gallery
Kövér Dóra Rea, Szilágyi Sapi és Sillinkg Zsófia kiállítása - megnyitó (Nyitva október 14-ig naponta 12.00 és 20.00 között)
http://designhet.hu/2017/program/hogyan-keszuelt

H6 kortárs ékszer kiállítás /// október 5 - 14.
Helyszín: FUGA
A H6 hat fiatal ékszertervezőből álló csoport – hat különféle viszony az ékszerhez, hat különböző gondolkodásmód. Egyikük fénnyel, tánccal és térrel értelmezi újra az ékszer fogalmát, más az anyagok alternatív felhasználásával ad új értelmet az ékszerviselésnek, vagy épp a társadalom felépítését mutatja meg kollekciójával. Munkáik különböznek, de közös céljuk, hogy ékszereikkel új történeteket meséljenek el – légy te is a részese!
Kiállítók: Börcsök Anna, Fazekas Veronika, Fekete Fruzsi, Horányi Kinga, Neuzer Zsófia, Tengely Nóra
http://designhet.hu/2017/program/h6
https://www.facebook.com/events/272871409892854