Tavalyi hó / Dés-Kertész Dóra

Visszatekintő mini-rovatunk jelentkezik 2016-os élményekkel.

Évértékelő: Dés-Kertész Dóra, ötvösművész

1. Mi volt számodra 2016 legjobb élménye?
A legjobb élmény a novemberi Ékszerek Éjszakája volt. Rengeteget dolgoztunk a szervezőtársaimmal (Huber Kinga, Kecskés Orsi, Kerékgyártó Szilvi, Stomfai Krisztina és Vékony Fanni) azért, hogy a sikeres első év után újra létre tudjunk hozni egy igazán színvonalas és izgalmas rendezvényt, kiállítássorozatot. Nagyon büszke vagyok, mert úgy érzem, sikerült: nagyszerű kiállítások, rengeteg új tárgy született, és a programokra tavaly is nagyon sokan látogatottak el.

2. És mi volt a legnagyobb bosszúsága?
Nem tudok egyetlen legnagyobb bosszúságot kiemelni, apró bosszúságok folyamatosan értek. Nagyon küzdelmes volt pl. az Ékszerek Éjszakája anyagi feltételeit előteremteni, sok pályázatot kellett írnunk, mire sikerült pénzt nyernünk a fesztivál megrendezésére. De persze irtó bosszantó az is, amikor kutyakakiba lép az ember. Gyanítom, ezek 2017-ben is rendszeres bosszúságok maradnak… Igyekszem azért nem ezekre koncentrálni.

3. Mi volt a leginspirálóbb dolog, ami 2016-ban történt Veled?
A mátranováki ötvös alkotótábor, ahol hosszú idő óta először valóban teljesen ki tudtam szakadni a hétköznapokból. És persze minden egyes külföldi utazás.

4. Mi volt az az új élmény, amivel tavaly találkoztál először, és milyen tapasztalatot szereztél általa?
Tudom, hogy sokaknak ez természetes állapot, de nekem még új: nyáron hazahoztam a műhelyemet és elkezdtem otthon dolgozni. Egyelőre még furcsa, hogy a magánéletem és a munkám ennyire összefolyik, miközben nagyon élvezem is a szabadságot, amivel jár. Még tanulom, hogyan kell egyensúlyozni.

5. Fogadalom 2017-re / üzenet magadnak és másoknak a következő évre:
Rengeteg tervem és projektem van már erre az évre is, de nem mertem elhatározni, hogy mindet meg is valósítom. Azt hiszem, a legfontosabb, hogy az ember ne legyen türelmetlen magával, apró lépésekben kell gondolkodni, és szépen, lassan haladni előre, nem szabad mindent akarni, kapkodni. Szóval tulajdonképpen mégis van egy fogadalmam: időmenedzsment terén fejlődni. ;)

Még többet Dóráról:
www.dorades.com
www.instagram.com/doradesjewelry
www.ekszerekejszakaja.com

Kunigudja kertje
Kunigunda kertje
Same but different
Dés-Kertész Dóra