Design Hét 2016. Ajánljuk magunkat 2.

Átnéztétek már a Design Hét Budapest programjait?
Mégis nehezen megy a döntés, hová érdemes elmenni, mit is érdemes meglátogatni?
Akkor most jól figyeljetek, összeszedtük, hol lehet FISE tagokkal találkozni a programsorozatban, így már nincs kifogás, tessék beírni a naptárba és jönni szeretettel!

TESTközel
A Budapesti Metropolitan Egyetem Design Intézetének kiállítása az emberi test és a design kapcsolatát feldolgozó hallgatói munkák bemutatása mellett abból is ízelítőt ad, hogy a kortárs filozófiai diskurzus milyen módon képes a testtel kapcsolatos gondolkodáshoz hozzájárulni.
A kiállított munkák között Gondos Eszter, Simon Luca, Takács Gabriella, Zachar Viktória munkáit is láthatjátok október 7-ig.
http://designhet.hu/2016/program/test-koezel
https://www.facebook.com/events/560113740850611/

Szabó T. Anna élményei a kortárs ékszerekkel
Kiállítás és beszélgetés – szeptember 28. szerda 18 óra
A Contact for Contact kiállítás az ékszerek éjszakája Budapest 2015 KONTAKT ékszer pályázatának köszönhetően állt össze. Bemutatkozik a három díjazott tervezőművész: Tóth Zoltán, aki professzionális színvonalon műveli a szakmát és emellett a MOME tanára, Széles Dániel, aki életútjának elején jár ugyan, de tehetségével már a Kisképzőben is kitűnt és idén a MOME diákjaként folytatja tanulmányait, valamint Buzás Andrea, aki csomagolástervezőként a Kisképző felnőtt képzésén tanulja jelenleg az ötvös fogásokat.
http://designhet.hu/2016/program/szabo-t-anna-elmenyei-a-kortars-ekszere...
https://www.facebook.com/events/1127786267313971/

AIAIÉ bespoke design studio
Nyitott stúdió - szeptember 28. 12.00 – 19.00
Hegedűs Zsanett tervező 1995-ben alapította az AIAIÉ bespoke design stúdiót. A bespoke design egyszerre jelent hagyomány tiszteletetés tervezői innovációt, személyre szabott tökéletes ruhatárat és tudatos tervezői szemléletmódot. A látogatók egy előadáson keresztül megismerhetik a bespoke folyamatot, találkozhatnak a tervezővel és láthatják a márka konceptuális kollekciójának darabjait.
http://designhet.hu/2016/program/aiaie-1
https://www.facebook.com/events/494254894117533/

Korrovízió – Divatlátomások
Divatbemutató az Öntödében – szeptember 29. csütörtök 19.00
Rozsdás ruhák, patinás ékszerek... Divatbemutató és utazás az érzékek világában – fémek és textilek kölcsönhatása. A vas rozsdájának kémiai elszínezése, amit a természet és a véletlen alkot, valamint különleges, rézbevonatos maratásos technikával készült textíliák. Kortárs zene harangokon, BigFoot kézműves sörkóstolás, fényfestés és tárlatvezetés az Öntödei Múzeum varázslatos, különleges terében, Buda ipari ékszerdobozában. Németh Zsófia Alíz munkáival is találkozhattok ezen az eseményen.
Belépődíj: 800 Ft
http://designhet.hu/2016/program/korrovizio-divatlatomasok
https://www.facebook.com/events/1850010275221030/

NÉGY az egyben
Négy tervező, négy különböző aspektus
Az anatómia négy aspektusa négy különböző karakterű tervező szemével. Ékszerek és kerámiák találkozása, anyagok-felületek-faktúrák-struktúrák illetve az emberi test kapcsolata. A négy tervező: Imrei Boglárka, Fejér-Székely Anna, Szilos András ékszertervezők és Antal Balázs tárgytervező egy mini workshop keretén belül enged betekintést saját területe kulisszái mögé szeptember 29-én, csütörtökön.
http://designhet.hu/2016/program/negy-az-egyben

APLI Design - Bocuse d’Or 2016 design szemmel
A győztes tálalás kulisszatitkai
Zsabokorszky Lilihez és Püspöki Aporhoz lehet bekukkantani szeptember 29-én, csütörtökön délután négykor.
Széll Tamás és csapata idén megnyerte a Bocuse d’Or Europe szakácsversenyt. Az APLI Design alapítói, Zsabokorszky Lili és Püspöki Apor, akik design oldalról erősítették a csapatot, most meglepetés vendégeikkel betekintést engednek a kulisszák mögé, ahol kiderül, hogy a designerek feladata itt is túlmutat a látványtervezésen.
Regisztráció: puspokiapor@gmail.com (max. 40 fő).
http://designhet.hu/2016/program/apli-design-bocuse-dor-2016-design-szemmel

Családi barkácsdélután a Fészek Részekkel október 1. szombat
Családi workshop a Fészek Részek Környezettudatos Bútormanufaktúrával, Bergovecz László formatervező vezényletével. A műhelymunka során klasszikus lakberendezési tárgyakat tudnak újratervezni a kreatív palánták (6 éves kortól). Mindenkinek segítségére lesz egy szakavatott tervező, a végén pedig a rétegelt nyírből kivágott makettet haza lehet vinni. Regisztráció: feszekreszek@gmail.com címen, határidő: 09.23. és 09.30., max. 20 fő/alkalom.
http://designhet.hu/2016/program/csaladi-barkacsdelutan-a-feszek-reszekkel
https://www.facebook.com/events/1337868826231024/

studio AADAAM október 2. 13.00 – 17.00
’Az ékszertől a női kézilabda BL trófeáig’ – címmel műtermi beszélgetés és látogatás a különleges, kincseket rejtő studio AADAAM egyszemélyes műteremben. Ádám Krisztián, fémműves tervezőművész vezetésével a látogatók megismerkedhetnek munkájának rejtélyeivel és bepillanthatnak a tervezési folyamatokba, korábbi és jelenlegi munkákba. Regisztráció a mail@aadaam.com címen.
http://designhet.hu/2016/program/studio-aadaam
https://www.facebook.com/events/269745870091340/

Egyébként vasárnap pedig menjetek WAMPolni, licitáljatok az Art Loves Design aukción, este pedig hallgassátok a Pecha Kucha Night pörgős előadásait!
Jó mulatást mindenkinek!

Design Week set
Németh Zsófia Alíz
Buzás Andrea
Fészek Részek