Fémműveseink homoköntése boszorkánnyal Mátranovákon

Tizenöt fővel, két külföldi vendéggel, plusz egy kutyával ötödször olvadtak a fémek Mátranovákon, a FISE Alkotóházban

A tavalyról már ismerős vendégünk, Karen-Ann Dicken mellett idén Gemma Hopkins is eljött Skóciából, hogy részt vegyen az egy hetes alkotótáborban, ahol a FISE ötvösei homoköntést gyakoroltak, főként alumíniummal dolgozva. Karen hozott magával egy saját tervezésű 3D nyomtatott kalapács fejet, amit Borkovics Laci bácsi nélkülözhetetlen segítségével rézből öntöttek ki, és amit Borkovics Péter üvegművész üvegből is megkísérelt megformázni. A munka eredményeként legfőképp ékszerek készültek, amint azt fotó-mellékletünk is mutatja.

A táborlakók a komoly szakmai munka mellett igyekeztek áldozni a közösségi időtöltés oltárán is, ennek jegyében volt egerszalóki fürdőzés, éjszakai Hold-séta és boszorkányfotózás, ásványgyűjtés, tábortűz, kertmozi, és születésnaposok köszöntése (Ezúton is kívánunk minden jót nekik!). A falu lakosai sem hagyták reakció nélkül a jelenlétet, látogatást tett a táborban a nyugdíjas rajzkör, volt pálinkakóstolás, a búcsúbulihoz a hangulatot pedig a Mátranováki Férfi Dalárda szolgáltatta. (A Dalárda rendszeres fellépője a mátranováki Vargánya Fesztiválnak is!)

Hogy mindezt nem saját magunk és ötvöseink fényezésére írtuk csak ide, arra bizonyítékként szolgál a Nógrád Megyei Hírlapban megjelent egész oldalas cikk a tábor kapcsán!

Köszönet a szervezőknek, a résztvevőknek, és már most várjuk a következő nyarat!

Ez az éjjel soha nem érhet véget...
Csapat
Szorgos munka
Vendégek is jártak
Odacsap
Mátranováki termés
Kiöntve
Úton a világhír felé! Cikk a megyei lapban
Címlapon