Tekla a budapesti nagymamánál tett újabb látogatásakor a kendvenc játszóterénél különleges dologra lett figyelmes. A tér magába szippantotta a színeket és formákat, ezzel különleges látványt idézve. Ez ismerős volt számára, hiszen amikor barátnőjével Borival pörcsiznek az óvoda udvarán a homokozó, a csúszda, a hinta és az óvoda épületének körvonala is egyetlen egy képpé sűrűsödik össze.

A látvány által nyújtotta varázslat teljesen hatalmába kerítette, megpróbálta emlékezetében előkeresni, hogy amikor utoljára itt járt,hol volt az nagy magas fa, melynek ágai között fészkelt a feketerigó, vagy Pista bácsi melyik ablakból integetett ki pontban 10:12 perckor.

Dévai Zoltán Kivonatok- Hely című kiállításán, ahol maga a művész lesz segítségünkre, folytatjuk a mesét, miközben a hagyományos fotográfiai technikákon keresztül és azokat meghaladva alkotunk, keresve saját terünket is.

Időpont: 2018. március 24. szombat 11 órától 13 óráig
Helszín: FISE Galéria

Ajánlott korosztály: 8 éves kortól
A foglalkozás díja: 1500 Ft /// Tesókedvezmény: -10%

A foglalkozásokat a KACs műhely tartja:
Elek Ágnes rajz-vizuális kommunikációs szakos pedagógus, textiltervező művész
Nagy Anikó múzeumpedagógus

Regisztráció: kacsmuhely@gmail.com

Facebook esemény

Szeretettel várunk minden érdeklődőt
Dévai Zoltán építész
Kivonatok-Hely című fotókiállításának megnyitójára
2018. március 13-án kedden 18 órára

A kiállítást megnyitja: Sebestény Ferenc DLA (egyetemi adjunktus, BME Építészmérnöki kar)

A Budapest Fotó Fesztivál hivatalos programja.

A kiállítás megtekinthető 2018. március 30-ig, hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kivonatok - Hely

Már korábbi alkotásaimban is rendszeresen előtérbe került a valóság objektivitásának kérdése, valamint a Világot legtisztábban leképző technika kutatása.
A "Párhuzamos valóságok" című munkáimban alkalmazott „vizuális átlagolás" további lehetőségeit vizsgálva alakult ki a "Kivonatok" sorozatom gondolati háttere. Ebben a csokorban terveim szerint 3 további sorozat kap helyet, melyek címe: Emberek / Helyek / Utak
A FISE Galériában nyíló kiállításomon a „Helyek" sorozatot mutatom be, amelyben Budapest egy-egy meghatározó terét vizsgálom.
A kész művekben a leképzett tér pontosan 1 képben jelenik meg, amely tartalmazza az érzékelhető teljes látvány minden részletét, de mégis elsimítva azokat egyfajta vizuális „CSENDET" hoz létre.
Munkamódszerem lényege, hogy egy speciálisan e projekthez tervezett majd elkészített kiegészítő segítségével a helyszínen rögtön egyetlen egy képben történik a teljes látvány rögzítése. Későbbi utómunkák során csupán az esetleges hibák (porszemek, karcok) retusálása, valamint a teljes képet érintő minimális módosítások (kontraszt, fehéregyensúly stb.) történnek.

Lőrincz Attila grafikus és barátainak KÖZTES ÁLLAPOT című kiállítása nyílik,
2018. február 20-án kedden este 7 órakor a FISE Galériában.
A kiállítást megnyitja Kótai Tamás képzőművész.

Gazsi hétköznapi élethelyzetekbe állított sziluettfiguráival a "jelen-lét" kérdésein gondolkodhatunk el. Alakjainak fehér hiátusát mintázott, színes domború felületekkel társítva erősíti képein, melyeknek elkészítésére szobrász barátait kérte fel.

A szobrász társalkotók: Czakó Rita, Lovász Zoltán, Szabó Balázs és Takács Máté

Megtekinthető 2018. március 5-ig, minden nap 13–18 óra között.

Elszakadva a valóságtól

Ücsörgés a kémia órán, ácsorgás a zsúfolt hetes buszon, egy kevésbé izgalmas könyv bekezdésének olvasása újra és újra. Veled is előfordult már, hogy valamilyen tennivaló közben egy egészen más dimenzióba kerültél, teljesen máshol jártak a gondolataid?
Milyen érzés, amikor egy számodra kedvelt tevékenységnél megszűnik a tér és idő, és teljesen átadod magad annak, amivel éppen foglalkozol?

Lőrincz Attila és barátai Köztes állapot című kiállításához kapcsolódó foglalkozásunkon komoly kérdéseket feszegetünk, párhuzamos világokba csöppenünk, mindezt könnyedén és játékosan.

Az alkotó foglalkozás alkalmával a művészek központi figuráját “megsétáltatva”, a kollázs technikát felhasználva látunk (belső)világot és helyezzük önmagunkat egyensúlyba.

Időpont: 2018. február 24. szombat, 11 órától 13 óráig
Helyszín: FISE Galéria

Ajánlott korosztály: 8 éves kortól

Részvételi díj: 1500 forint

Bővebb információ és regisztráció: kacsmuhely@gmail.com

Facebook-event

FISE Est sorozatunkban ez alkalommal Szilágyi Csilla tart előadást a Pilchuck Glass School-ban (USA) vezetett 'Glass to paper, paper to glass' vitrográfiai kurzusáról, amit Dezső Andrea, New York-ban élő képzőművésszel közösen tartottak és ahol üveggel nyomtattak papírra.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2018. április 9-én, hétfőn 18 órakor a FISE Galéria társalgójába
1054 Budapest Kálmán Imre u. 16.

A belépés díjtalan.

Csilla tavalyi programja a Pilchuck Glass School oldalán:
http://www.pilchuck.com/programs/summer/activation/

Facebook-event

Idén Valentin-napon a konzumista fogyasztás helyett a kötődésekre, kötődéseinkre fókuszálunk!

Bartha Marianna Manna, önkéntes kötő és társai segítségével ezen a délutánon köthetünk sálat, sapkát, barátságot és embereket össze.

Gyere el: ha tudsz kötni, ha szeretnél kötni, ha szeretnél megtanulni kötni, ha kérdésed van, ha társaságra van szükséged ezen a napon! Ugorj be 10 percre vagy maradj végig!

Várunk párokat és társakat, barátokat és magánzókat!
Hozhatsz fonalat és kötőtűt, de anélkül is lesz valami.

Az eseményen online bejelentkezik aktuális, Bentlakás című kiállításunk alkotója, Söptei Eszter textilművész is.

Időpont: 2018. február 14. szerda 17 órától 18.30-ig
Helszín: FISE Galéria - Budapest, Kálmán Imre u. 16.

Párna-csata a FISÉben, avagy variációk egy témára

Csíkos, pöttyös, kockás, színes, kötött, horgolt, szövött, nyomott, régi, új…
Hogyan fér meg ennyiféle anyag egy lakásban? Milyen lakástextilek találhatók meg a te otthonodban? Melyek teszik azt otthonossá? Illetve mitől otthon az otthon?
Hozd magaddal a kedvenc tárgyadat, ami számodra fontos, ami otthonná teszi a szobádat, lakásotokat, házatokat!

A foglalkozás során a lakáskultúra fogalomkörén keresztül ismerkedünk meg a különböző textúrájú, minőségű anyagokkal, textilekkel. A textiltervezés során pedig mindenki elkészítheti saját kispárnáját, miközben kipróbálhatja a különleges, textilre hőpréselhető fóliákat is!

A kiállításhoz kapcsolódva igazán rendhagyó módon, ezen a napon virtuálisan is bekapcsolódhatsz a foglalkozásba, a kellemes otthonodból is alkothatsz velünk!
(Ehhez nem kell mást tenned, mint regisztrálni a programra és jelezned, hogy te otthonról kapcsolódsz be a foglalkozásba, amihez mi elküldjük az ahhoz szükséges alapanyagokat.)

Ajánlott korosztály: 6 éves kortól
A foglalkozás díja: 1500 Ft

A foglalkozásokat a KACS Műhely KACS műhely tartja:
Elek Ágnes rajz-vizuális kommunikációs szakos pedagógus, textiltervező művész
Nagy Anikó múzeumpedagógus

REGISZTRÁCIÓ: kacsmuhely@gmail.com
Facebook event

Söptei Eszter textilművész kiállítása

A Háromszögek lakástextil kollekció a szabályos és szabálytalan háromszögekre épül. Elsőként a Geometrikus hullám született meg egy korábbi munka a Halk geometria (akusztikát javító felület) nyomán. Később párhuzamosan alakult ki a további két minta az előbbiből kiindulva.
A Rombusz a Geometrikus hullám mintaelemével történő játék eredménye, ahol a szigorú szimmetria és szabályosság uralkodik.
A Geo ennek az ellentéte, a háromszögek szabályos szabálytalanságával felszabadulnak a mintaelemek.
De mitől Bentlakás? A kiállítótér átalakul egy textilekből kialakított enteriőrré. Az alkotó folyamatosan jelen lesz a kiállításon, beköltözik a térbe. A megnyitón fizikailag, offline állapotban, míg a kiállítás 3 hetes időszakban online lehet vele találkozni és beszélgetni az enteriőrben.

Megnyitó: 2018. január 30. 18 óra
A kiállítást megnyitja: Fazekas Ildikó design- és művészetmenedzser

Facebook-event

Megtekinthető: 2018. február 16-ig a Galéria nyitvatartási idejében (hétfőtől péntekig 13 és 18 óra között)

CSALÁDI PROGRAM SZOMBATRA

Elek Ágnes és Nagy Anikó, a KACS Műhely alapító-munkatársai szuper programmal várnak mindenkit 2018. január 13-án, szombaton 11 órától a FISE Galériába, hogy csudát lássunk és alkossunk állatokból, színekből, formákból!

Mi történik egy galériában, ha elmennek a látogatók, kialszanak a fények?
Sokszínű anyagok, formák, színek, részek hogyan válnak egésszé? Korponay Csilla gereben állatai szemszögéből (is) elemeire szedjük a Fresh FIShEs 10. kiállításon bemutatkozó alkotók munkáit.

Egy igazán izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozás keretében játszunk el egy életre kelt kiállítás gondolatával.

Ajánlott korosztály: 6 éves kortól

A foglalkozás ingyenes.
Érdeklődés és regisztráció: elmelet@fise.hu

FB esemény => ITT